Hoppa till innehåll

Frisöraspirant, Klassrum

Hantverks- bygg och verkstadsteknik

Klassrum, dag, 1500 poäng

Frisöraspirant
Nationellt yrkespaket med kurser från hantverksprogrammet utformat för att kunna avlägga delprovet för frisöraspiranter motsvarande Frisörföretagarnas nivå 1 som är en del av gesällprovet för frisörer.

I utbildningen ingår APL som omfattar minst 15%. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur  och kursmaterial själv. 

För att bli en skicklig frisör krävs en bra grundutbildning och en plats för färdigutbildning.
En frisör arbetar med olika hantverkstekniker som klippning, styling och färg.
Du ska kunna utföra ditt hantverk samtidigt som du ska ge service till och bemöta kunder.
15 % av din totala utbildningslängd ingår APL.

Efter yrkespaketet följer färdigutbildning på ett frisörföretag i 2 000 timmar innan du kan avlägga det slutliga gesällprovet och bli behörig frisör.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

HVXAAN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

HVXAAN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (9 st)

3 Kursstarter

 1. Kursstart 4997301

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Hårakademin
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  CSN-berättigad frisörutbildning i högsta klass! - Starta Din Karriär Hos Oss!

  Välkommen till vår frisörutbildning på Hårakademin, där vi gör din passion till din profession! Med tre terminers heltidsstudier om 75 veckor vid vår moderna anläggning på Östermalm, utrustar vi dig med den kunskap och de färdigheter som behövs för att lyckas i frisörbranschen.

  Utbildningens längd är 75 veckor (inklusive 5 veckor APL i slutet av kursen). Schemat är måndag-onsdag under våren och onsdag-fredag under hösten (09-17). Utbildningen är en perfekt mix av teori och praktik där du efter ca 6 månader erbjuds möjligheten att direkt applicera dina kunskaper på riktiga kunder under övervakning av våra erfarna lärare.

  Genom oss lär du dig allt från grunderna; klippning, färgbehandling och avancerade designtekniker. Efter utbildningen kan du avlägga delprov 1 och efter ytterligare 2000 timmars praktik, det slutgiltiga gesällprovet för att bli en behörig frisör. Vår utbildning ger dig verktygen och skickligheten att få jobb som anställd frisör eller egenföretagare. 

  Ansök idag och ta det första steget mot en lysande karriär som frisör! Vi ser fram emot att välkomna dig till vår skola och hjälpa dig att uppnå dina drömmar!

  Totalkostnad är cirka 7500kr för all kurslitteratur, utrustning och material som elever får behålla vid kursslut. Studiemedel via CSN tillgängligt.

 2. Kursstart 5040597

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Vill du utbilda dig till frisör? Då har du hittat rätt! 
  Style Educations frisörutbildning har funnits sedan 2006 och har utbildat många duktiga frisörer som i dag driver egna salonger eller arbetar som anställda.
  Yrket går ut på att vara kreativ och skapande. Det kan vara glamoröst ibland, riktigt roligt, men det kan även vara tungt då du står upp i långa dagar. Du måste även vara social och trevlig när det kommer till att bemöta dina kunder.
  Utbildningen kräver inga förkunskaper inom frisöryrket, vi lär dig allt från grunden. Under utbildningen kommer du lära dig grunderna inom dam- och herrfrisöryrket med hög verklighetsförankring i vår elevsalong. Du blir väl förberedd inför del- och gesällprov som är grunden till att kunna arbeta som behörig frisör. Du läser utbildningen på heltid, där lärarledd undervisning kombineras med egna studier måndag till fredag kl. 09.00 - 17.00, under 62 veckor. Utbildningen är en sammanhållen utbildning utan lov.
  Utbildningen bedrivs i en modern och fin skollokal och har en elevsalong i Palmfeltscenter vid Globens Tunnelbana. I utbildningen ingår även APL som följer branschens arbetstider. Ett verktygskit som används i utbildningen bekostas av dig själv - priset på kittet är ca 6500 kr. Verktygskitet är din privata ägodel och du kommer att ha användning av den efter dina studier också.
  Varmt välkommen med din ansökan!

 3. Kursstart 4860283

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Astar
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kursen kommer att hållas 2 heldagar i veckan kl. 8:30-15:30 i våra lokaler på Solna Torg 3, Solna. I utbildningen ingår APL ute på en arbetsplats som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider.

  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
  Studieuppehåll mellan 20241220 - 20250106 och mellan 20251219 - 20260105.