Hoppa till innehåll

Bagare och konditor, Lärling

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Lärling, 1400 poäng

Yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för hantverksmässigt arbete inom bageri och konditori. Utbildningen är på 1400 poäng och du läser antingen kursen Bageri 4, 100 poäng eller Konditori 4, 100 poäng som ger en breddad kompetens. I utbildningen ingår det APL som omfattar minst 15%. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper

Ämnes-/kursplan

RLXACN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

RLXACN-LÄ

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (13 st)

2 Kursstarter

  1. Kursstart 4861138

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Skola
    Astar
    Slutdatum
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Lärling innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.
    Utbildningens sista kurs kan ersättas med Bageri 4.

    OBS! Under praktiken innebär det obekväma arbetstider då yrket kräver tidiga morgnar och helger.

    Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
    Adressen till skolan är Terminalvägen 12B.
    Studieuppehåll mellan 20241220 - 20250106.

  2. Kursstart 4861141

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Skola
    Astar
    Slutdatum
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Lärling innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.
    Utbildningens sista kurs kan ersättas med Bageri 4.

    OBS! Under praktiken innebär det obekväma arbetstider då yrket kräver tidiga morgnar och helger.

    Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
    Adressen till skolan är Terminalvägen 12B.
    Studieuppehåll mellan 20241220 - 20250106 och mellan 20251219 - 20260105.