Servitör, Klassrum
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Klassrum, dag, 1400 poäng
Servitör
Nationellt yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med servering inom restaurang- och besöksnäringen.
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper
Ämnes-/kursplan
RLXABN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
RLXABN-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (13 st)
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0)
- Drycker (DRYDRY0)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Arrangemang (SERARR0)
- Matsalshantverk (SERMAF0)
- Servering – specialisering (SERSER00S)
- Servering 1 (SERSER01)
- Servering 2 (SERSER02)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)