Hoppa till innehåll

Information för dig som ska söka universitet/högskola start höst 2024

Viktig att veta för dig som är folkbokförd i Nacka och ska söka högskola/universitet till höstterminen 2024

För att vara behörig till högskolan behöver du en utfärdad Examen eller ett Slutbetyg.
Nacka vuxenutbildning utfärdar Examen/Slutbetyg till personer som är folkbokförda i Nacka kommun.
 
Beställ sammanställning av Examen/Slutbetyg så snart som möjligt men senast 2024-05-27 genom att mejla: vuxenutbildningen@nacka.se 
Samtidigt ska du ladda upp dina tidigare gymnasiebetyg på ditt konto hos Nacka vuxenutbildning. Uppladdade betygsdokument ska vara skannade och uppladdade i PDF-format samt vara vidimerade av två personer senast 2024-05-27. (gäller kurser och betyg som inte är lästa via Nacka vuxenutbildning)
Nacka vuxenutbildning går igenom dina betyg och ser om kriterierna för Examen/Slutbetyg uppfylls och att en Examen/Slutbetyg kan utfärdas. Du kommer att meddelas när detta är gjort.
 
Om du önskar ha med ett betyg på en kurs som du läser under våren 2024 hos Nacka vuxenutbildning är det viktigt att veta att kursens sista dag måste vara senast 2024-05-26 för att den ska hinna ingå i din Examen.

Tidplan infor ansökan högskola/universitet hösttermin 2024

15 april

Sista ansökningsdag för universitets- och högskolestudier: www.antagning.se 

27 maj

Sista dagen att anmäla till Nacka vuxenutbildning att du vill ha en gymnasieexamen eller ett slutbetyg för ansökan till universitet och högskola med start höstterminen 2024. Anmälan gör du via e-post: vuxenutbildningen@nacka.se

Ladda även upp dina tidigare gymnasiebetyg som inte är lästa via Nacka vuxenutbildning. Betygsdokumenten ska vara vidimerade av två personer, skannade och uppladdade i PDF-format. Varje sida ska vara vidimerad. 
Alternativt är du välkommen till vuxenutbildningens drop-in, Nacka stadshus, torsdagar kl 13-15 för att visa upp ditt original.

20 juni

Sista kompletteringsdag till Antagningen för ansökan till universitet och högskola med start höstterminen.


Observera att du själv har ansvar för att kontrollera att dina betyg har blivit registrerade hos UHR. Har du inte gjort någon anmälan hos antagning.se kan du heller inte se dina senaste resultat under Mina meriter.

VIKTIGT ATT VETA:

Vad betyder vidimering?

Att en kopia är vidimerad innebär att Nacka vuxenutbildning efterfrågar att två personer har skrivit sin namnteckning, namnförtydligande, telefonnummer och datum på handlingen och på så sätt intygar att kopian stämmer med originalet. Du kan be någon du känner eller en myndighetsperson att vidimera dina dokument.

För dig som ska beställa SLUTBETYG 

Regeringen har 2021-04-02 tagit beslut om att förlänga möjligheten att utfärda Slutbetyg fram till och med 1 juli 2025. Därefter utfärdas endast Examen, vilket kan påverka hur dina tidigare kurser betygsatta G-MVG värderas och användas.

Uppladdning av betyg till Antagningen

Sedan 2018 rapporterar Nacka vuxenutbildning betyg elektroniskt till antagning.se för ansökningar till högskola/universitet.
Har du fått betyg för studier genom Nacka vuxenutbildning innan 2018 måste du själv ladda upp betyg hos antagning.se. Se ovan information gällande datum för sista kompletteringsdag.

Söker du yrkeshögskola eller folkhögskola?

Söker du till yrkeshögskolan eller folkhögskola behöver du själv skicka in eller bifoga dina betyg i ansökan till den skola du söker till eftersom det inte finns någon databas för yrkeshögskolan. Läs mer på Yrkeshögskolans webbsida eller folkhögskolornas webbsida