Hoppa till innehåll

Villkor för ansökan

Gällande personuppgifter:

För att handlägga ditt ärende behöver vi hantera dina personuppgifter. Nämnden för arbete och försörjning (NAF) är personuppgiftsansvarig och ansvarar för att dina personuppgifter hanteras i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). 

Så här behandlar Nacka kommun personuppgifter.

Nacka vuxenutbildning kan komma att dela betyg och kurshistorik med annan utbildningsanordnare, om du flyttar och påbörjar studier i annan kommun.

Gällande din ansökan:

  1. Fullständig ansökan:

    Säkerställ att du har laddat upp korrekta betygdokument och andra nödvändiga dokument som efterfrågats på ditt konto hos Nacka vuxenutbildning senast sista ansökningsdag. Du kan dubbelkolla dina uppladdade betyg när du är inloggad på "Mina sidor." Ansökningar som saknar efterfrågade dokument kommer att avslås, gäller även där förkunskaper inte kan styrkas för den önskade utbildningen.
  2. Ansökan måste inkommit i tid:

    Nacka vuxenutbildning godtar inte ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag, även om det enligt skolan finns lediga platser.
  3. Folkbokförd i en annan kommun:

    Om du är folkbokförd i en annan kommun, måste din hemkommun yttrande inkomma till Nacka kommun senast fyra dagar efter sista ansökningsdag. Försenade yttranden kommer inte att beaktas och du kommer att meddelas att din ansökan är avslagen.


Om beslut :

Om du inte är nöjd med ett beslut har du möjlighet att överklaga det till Skolväsendets överklagandenämnd. Överklagandet måste skickas inom tre veckor från det att du mottagit beslutet. I överklagandet ska du specificera vilket beslut du önskar överklaga, vad du anser vara felaktigt i beslutet, vilken ändring du eftersträvar samt skälen för detta. Komplettera med intyg och andra relevanta dokument som stödjer din ståndpunkt. Signera överklagandet och inkludera ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer.

Posta ditt överklagande till:
Nacka vuxenutbildning
Utbildningsenheten
131 81 Nacka
 
Om beslutet du överklagar har utfärdats av en annan kommun än Nacka, ska överklagan riktas till den aktuella kommunen.
 
Läs mer hos Skolväsendets överklagandenämnd om vilka beslut som kan överklagas