Hoppa till innehåll

Så här beställer du kursbetyg och Examen

Betygsutskrifter för enskilda kurser:
 

Kontakta den skola där du har läst kursen/kurserna för att få en betygsutskrift.
Här hittar du kontaktuppgifter till de skolor som Nacka kommun samarbetar med.

Kontakta Nacka kommun om:

Du kan välja att få betygsutskriften skickad till din folkbokföringsadress eller hämta i receptionen på Nacka stadshus, Granitvägen 15, med giltig ID-handling.

Tänk på att höra av dig i god tid innan du behöver betygsutskrifterna.

Slutbetyg/gymnasieexamen från Nacka vuxenutbildning

Om du är folkbokförd i Nacka och läser/ska läsa på vuxenutbildningen, kontakta Nacka vuxenutbildning via e-post vuxenutbildningen@nacka.se.
För att vi ska kunna sammanställa ditt slutbetyg/gymnasieexamen måste du ladda upp dina vidimerade betyg från dina tidigare utbildningar på "Min sida" i Alvis.

Vad betyder vidimering?

Att en kopia är vidimerad innebär att Nacka vuxenutbildning efterfrågar att två personer har skrivit sin namnteckning, namnförtydligande, telefonnummer och datum på handlingen och på så sätt intygar att kopian stämmer med originalet. Du kan be en bekant eller en myndighetsperson att vidimera dina dokument.

Viktigt att veta om Slutbetyg:

För dig som ska beställa SLUTBETYG (betygsskala G-MVG + E-A)
Regeringen har 2021-04-02 tagit beslut om att förlänga möjligheten att utfärda Slutbetyg fram till 1 juli 2025.

Har du sökt högskola/universitet eller yrkeshögskola?

Sedan 2018 rapporterar Nacka vuxenutbildning betyg elektroniskt till antagning.se.

Har du fått betyg för studier genom Nacka vuxenutbildning innan 2018 måste du själv ladda upp betyg hos antagning.se. Har du inte gjort någon anmälan hos antagning.se kan du heller inte se dina senaste resultat under Mina meriter på Antagningens sida. Läs mer på antagning.se under Vanliga frågor och svar.

Söker du till yrkeshögskolan behöver du själv skicka in eller bifoga dina betyg i ansökan till den skola du söker till, eftersom det inte finns någon databas för yrkeshögskolan. Läs mer på Yrkeshögskolans webbsida.